Programma 2017

Line-up

Nog één keer klimmen de favoriete bands van weleer op een Nederlands festivalpodium en bezorgen ze ons de avond van ons leven!
 

De artiesten zijn, op een aantal jaartjes na, geen spat veranderd; het enthousiasme straalt er vanaf en muzikaal zijn zij nog net zo sterk als toen. En wij nog net zo fan als vroeger… Tijdens Night at the Park 2017 sieren Paul Young, Diesel, Level 42, UB40 (feat Ali, Astro & Mickey) en Garland Jeffreys de line-up!  

 

PAUL YOUNG

Wie kent hem niet? De man achter wereldhits zoals Love Of The Common People, Come Back and Stay en Wherever I Lay My Hat. Met vele top-40 hits op zijn naam kan Paul Young gerust een van de grootste artiesten van de jaren ’80 worden genoemd. Zijn muziek gecombineerd met een warme stem maakte van hem een zeer gerespecteerde blue-eyed-soulzanger met een enorme hoeveelheid fans. Alle ‘golden oldies’ zullen ongetwijfeld de revue passeren tijdens Night at the Park.

 

De Britse zanger zal een dag later op Parkpop (25 juni) te zien zal zijn met de tex mex gelegenheidsformatie Los Pacaminos.

 

DIESEL

De Nederlandse band Diesel is terug van weggeweest met tours door heel Nederland en Canada. Hun mega hit Sausalito Summernight was niet aan te slepen in de jaren ’80. Ook in Canada waren zij zeer geliefd, ze stonden zelfs een lange tijd op nummer 1. Sausalito Summernight is in Nederland ondertussen een vast onderdeel geworden van de jaarlijkse top 2000. Nu, 35 jaar later, besluit Diesel om vol gas te geven en weer op te treden in Nederland en Canada. Voor de tour komt de nieuwe single ‘Like Hell I Will!’ uit, met een knipoog naar oudere rockers en ze zijn tevens bezig met een nieuw album. Klassiekers zoals Goin' Back to China en natuurlijk Sausalito Summernight zullen zij ongetwijfeld ten gehore brengen tijdens Night at the Park.

 

LEVEL 42

Level 42 heeft tot op heden maar liefst 14 studio albums, 7 live albums en 6 compilatie albums uitgebracht, met maar liefst 18 top-40 hits, zoals Lessons in Love, Something About You, Leaving Me Now, Running in the Family en Hot Water en hebben 21 (!) keer het Wembley Stadion uitverkocht. Kortom, we kunnen gerust spreken dat een van de meest succesvolle bands uit de UK uit de jaren ’80 Night at the Park aan zal doen.

 

UB40 (FEAT ALI, ASTRO & MICKEY)

Deze band behoeft geen introductie meer: UB40 (feat Ali, Astro & Mickey) komen terug in 2017! Night at the Park voldoet hiermee niet alleen aan de vraag uit het publiek, maar ook van de band zelf, die het optreden dat zij gaven in 2015 een van de leukste optredens sinds lange tijd vonden. Night at the Park heeft dit verzoek maar wat graag gehonoreerd. Na optredens in onder andere Amerika en de UK zijn zij in juni opnieuw terug te zien in het Zuiderpark om hun grootste hits, als Red Red Wine en Falling in Love With You, met het Nederlandse publiek te delen, voordat zij opnieuw de studio in duiken voor een nieuw album.

 

GARLAND JEFFREYS

Met bijzondere trots melden we dat Night at the Park Garland Jeffreys heeft weten te strikken voor een uniek en eenmalig optreden in Nederland. Garland Jeffreys domineerde met het nummer Matador in 1980 de hitparades; een song dat nog steeds veelvuldig te horen is op de radio. Andere hits volgden, zoals Hail Hail Rock ’n Roll, afkomstig van het album Don’t Call Me Buckwheat; overdenkingen over het multiraciale leven in het Amerika van toen. In April van dit jaar komt hij met een nagelnieuw album 14 Steps to Harlem en werkt hij aan een documentaire over zijn leven. Niet voor niets zegt The Guardian over Jeffreys: ‘...deze man verdient de status American Legend’.

 

In 2017 zullen er naast Level 42, UB40 en Garland Jeffreys nog vele andere artiesten acte de présence geven. Naast de populaire artiesten op het hoofdpodium is er op Night at the Park bovendien nog veel meer te beleven. De Corona’s krijgen opnieuw een plek op het festival met hun special request stage en ook op de rest van het festivalterrein worden bezoekers al snel ondergedompeld in de sfeer van de jaren ‘80.

 

TRIBUTE STAGE

  

Night at the Park telt in 2017 voor het eerst niet één, maar twee stages. Op 24 juni pakken we uit door een extra podium in te richten voor onnavolgbare tributes aan Queen, The BeeGees, Bob Marley,  Rod Stewart en Fleetwood Mac. Deze monumentale artiesten uit de jaren ’70 en ’80 van de muziekgeschiedenis worden tot in perfectie gepresenteerd door Rhapsody Queen, Mirage, Nod Stewart & The Faces, Rootsriders en de Saturday Night Bee Gees, afkomstig uit zowel de UK als uit Nederland.

 

Lees hier meer over deze onnavolgbare tribute bands

 

Onze partners